Κίνηση Εθελοντών SCI Ελλάς

Δράσε για την ειρήνη !

   

Αναρωτιέσαι τι γλώσσα μιλάνε οι διπλανοί σου στο δρόμο, στο λεωφορείο, στο καφέ;

Θέλεις να εξοικειωθείς με τις «περίεργες» και «δύσκολες» γλώσσες; Αραβικά; Ίσως Χίντι; Τσέχικα, Φαρσί, Πορτογαλικά, Εβραϊκά, Ούρντου, Ιταλικά; Η Αθήνα γίνεται όλο και περισσότερο πολυπολιτισμική πόλη. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να μάθεις εξαιτίας του νέου περιβάλλοντος που διαμορφώνεται στην πόλη μας!

Η SCI για περίπου 100 χρόνια αναλαμβάνει δράσεις «κτίζοντας Γέφυρες Ειρήνης» ανάμεσα σε ανθρώπους και πολιτισμούς. Μαθαίνοντας μια νέα γλώσσα κτίζεις μια γέφυρα προς έναν νέο πολιτισμό! Γι’αυτό το λόγο το Δεκέμβριο του 2015 η SCI Hellas πρόσφερε τη δυνατότητα να μπει το πρώτο λιθαράκι στη γέφυρα προς μια διαφορετική γλώσσα και πολιτισμό άλλων ανθρώπων που ζουν στην πόλη.

Από το Δεκέμβριο (2015) μπορούσες λοιπόν να κάνεις τη γνωριμία σου με τη γλώσσα που σε ενδιαφέρει μέσα από ένα κύκλο μαθημάτων 9 ωρών (χωρισμένο σε 3 εβδομαδιαία τρίωρα) και να μάθεις το αλφάβητο, να αναγνωρίζεις τις μη λεκτικές κινήσεις καθώς και βασικές φράσεις καθημερινής επικοινωνίας όπως και σημαντικά πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία, όλα αυτά με διαδραστικό και πρακτικό τρόπο, με δασκάλους, άτομα που ζουν στην Αθήνα και κατάγονται από χώρες όπου ομιλούνται οι γλώσσες αυτές.


Το 2017 σας περιμένουν πολλές νέες εκπλήξεις!

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα τον Δεκέμβριο με την εκμάθηση των γλωσσών που μιλιούνται στην Αθήνα. Μιας και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, θα το συνεχίσουμε σε μια ανανεωμένη εκδοχή. Οι συμμετέχοντες είχανε μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα και πολλοί από αυτούς ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα. Οπότε θα συνεχίσουμε με κανονικά μαθήματα ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία. Φυσικά τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά για όσους ενδιαφέρονται, όχι μόνο γι’ αυτούς που ήδη συμμετέχουν.

  • Η ΙΔΕΑ: Φυσικοί -κυρίως- ομιλητές που ζουν στην Αθήνα θα διδάξουν τη βασική γραμματική και το λεξικό της γλώσσας τους και ταυτόχρονα θα σας εισάγουν στη κουλτούρα της χώρας όπου ομιλείται η κάθε γλώσσα. H ιδέα στοχεύει στη διαπολιτισμική ανταλλαγή και επικοινωνία με ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα και θέλουν να γνωρίσουν επίσης την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα μέσα από εσάς.
  • ΠΟΤΕ: Τα μαθήματα διαρκούν 8 μήνες από τον Οκτώβριο έως το Μάιο.
  • ΠΟΥ: Στο γραφείο της SCI Hellas, Πυθαγόρα 12, Σταθμός Μετρό Ν. Κόσμος
  • ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ποσό συμμετοχής για 8 μήνες για ευρωπαϊκές γλώσσες 320 ευρώ σε τέσσερεις πληρωμές ανά 2 μήνες, πρώτη πληρωμή 8 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου, την δεύτερη 80 μέχρι 28 Νοεμβρίου, την τρίτη 80 ευρώ μέχρι 28 Ιανουαρίου και την τέταρτη 80€ μέχρι 28 Μαρτίου. Ποσό για μη ευρωπαϊκές γλώσσες 400 ευρώ πρώτη πληρωμή 100€ μέχρι 28 Σεπτεμβρίου, την δεύτερη 100€ μέχρι 28 Νοεμβρίου, την τρίτη 100€ μέχρι 28 Ιανουαρίου και την τέταρτη 100€ μέχρι 28 Μαρτίου. Η κάθε τάξη θα αποτελείται από 5-8 μαθητές.
  • ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Εάν θέλετε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα μας και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο inclusion@sci.gr.
  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Oι περισσότερες γλώσσες είναι για αρχάριους ή για όσους έχουν βασική γνώση. Εάν σας ενδιαφέρει να εξασκηθείτε στην συνομιλία σε κάποια από τις γλώσσες που έχουμε προτείνει, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

        © 2019, SCI Hellas - All Rights Reserved.