Κίνηση Εθελοντών SCI Ελλάς

Δράσε για την ειρήνη !

   

Κατά τη διάρκεια του 2014, ορισμένοι εθελοντές ΕΕΥ στο γραφείο της SCI Ελλάς (Μινχ, από το Βιετνάμ, Γκάλια, από την Ουκρανία, Τιάγκου, από την Πορτογαλία, και Μπλας, από την Ισπανία) ανέπτυξαν τρία διαφορετικά εργαστήρια στα αγγλικά τα οποία παρουσίασαν σε σχολικές τάξεις γυμνασίου: 

  • πολυπολιτισμικότητα μέσω του φαγητού
  • ο εθελοντισμός ως μέσο συμμετοχής των πολιτών
  • στερεότυπα και την καταπολέμηση του ρατσισμού

Τα εργαστήρια αποτελούν κομμάτι εκπαιδευτικού πακέτου του τα υλικά είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν. Περιλαμβάνουν ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια ενέργειας, ασκήσεις προβληματισμού και παιχνίδια εμψύχωσης ομάδας. 

Οι εθελοντές μας, μαζί με την Μαρτίνα (τη συντονίστρια ΕΕΥ), πραγματοποίησαν τρεις συνεδρίες σε δύο σχολεία: ένα στο Ίλιον και το άλλο στη Νέα Σμύρνη. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά. Τόσο στους εθελοντές μας όσο και στους μαθητές άρεσε πολύ αυτή τη δραστηριότητα. Το επίπεδο της συμμετοχής και ο ενθουσιασμός των μαθητών εξέπληξαν τους εθελοντές μας, όπως και η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια δραστηριότητα που επιθυμούμε να επεκτείνουμε αυτό το χρόνο,καθώς προσφέρει μια άμεση επαφή μεταξύ των εθελοντών και των Ελλήνων νέων, επιτρέπει στους εθελοντές μας να βιώσουν το ρόλο της διευκόλυνσης δραστηριοτήτων μη τυπικής εκπαίδευσης και τους μαθητές να δοκιμάσουν νέους τρόπους μάθησης, να προβληματιστούν, να συζητήσουν θέματα που σπάνια συζητούνται στα σχολεία και να εξασκηθούν στην επικοινωνία στην αγγλική γλώσσα.

Φωτογραφίες


        © 2019, SCI Hellas - All Rights Reserved.