Κίνηση Εθελοντών SCI Ελλάς

Δράσε για την ειρήνη !

   

Workcamps

Εστία Άγιος Νικόλαος

Η Εστία Άγιος Νικόλαος είναι μια μικρή κοινότητα στο Γαλαξίδι, Ελλάδα, όπου άτομα με και χωρίς αναπηρίες ζουν και εργάζονται μαζί. Οι άνθρωποι μοιράζονται την καθημερινή τους ζωή στο σπίτι και στα εργαστήρια που λειτουργούν όλο το χρόνο (εκτός από το καλοκαίρι): κεραμική, χειροτεχνία και κηπουρική. Επίσης, δραστηριότητες αναψυχής που διοργανώνονταιγια όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Αυτή είναι η μόνη κοινότητα αυτού του είδους στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες


Αναφορές (στα Αγγλικά)

Κατασκήνωση - "Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα"

Για τη διοργάνωση του workcamp στην Κατασκήνωση η SCI Hellas συνεργάζεται με τη μη-κερδοσκοπική οργάνωση "Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα". Η Κατασκήνωση βρίσκεται στο βουνό Πατέρας, κοντά στην πόλη της Ελευσίνας(περίπου 40 χλμ από την Αθήνα). Η Κατασκήνωση έχει περισσότερα από 80 χρόνια παράδοσης, συνολικά 15 000 παιδιάέχουν φιλοξενηθεί δωρεάν με τη βοήθεια των 3 000 εθελοντών. Όλοι όσοι εμπλέκονται στην οργάνωση είναι εθελοντές. Η Κατασκήνωση παρέχει σχεδόν τέσσερις εβδομάδες δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και δημιουργικά εργαστήρια για 150 παιδιά κυρίως από μειονεκτούσες ομάδες. Η SCI Ελλάς παρέχει μία διεθνή ομάδα εθελοντών για την υποστήριξη αυτού του έργου για περισσότερα από 14 χρόνια.

Φωτογραφίες


Αναφορές (στα Αγγλικά)

Λαύριο - Δημιουργικές Απασχολήσεις για Παιδιά στο Κέντρο Υποδοχής Αιτούντων Ασύλο

Το workcamp στο Λαύριο είναι ένα από τα ιστορικά workcamps της SCI Hellas. Εδώ και πολλά χρόνια η SCI Hellas και το Κέντρο αιτούντων άσυλο Λαυρίου συνεργάζονται και διοργανώνουν ένα workcamp που διαρκεί δύο εβδομάδες κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Ο κύριος στόχος του workcamp είναι να οργανώσει δραστηριότητες με τις οικογένειες και κυρίως για και με τα παιδιά του Κέντρου αιτούντων άσυλο Λαυρίου το πρωί.

Το Κέντρο αιτούντων άσυλο Λαυρίου είναι ένα Kέντρο που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο και διευθύνεται από τον Ερυθρό Σταυρό είναι δε το μόνο επίσημα αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος Κέντρο αιτούντων άσυλο. Το Κέντρο αιτούντων άσυλο παρέχει στουςαιτούντες άσυλο φαγητό, ιατρική υποστήριξη και νομική βοήθεια και βοηθάει τα παιδιά να ενταχθούν στο σχολείο. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια το Κέντρο παρείχε και σχολείο, αλλά στη συνέχεια οι καθηγητές με τους κοινωνικούς λειτουργούς σκέφτηκαν ότι ήταν καλύτερα για την ένταξη των παιδιών να φοιτούν στα τοπικά σχολεία.

Φωτογραφίες


Αναφορές (στα Αγγλικά)

        © 2012, SCI Hellas - All Rights Reserved.